HANA HADŽIAVDAGIĆ PONOVO ZAPALILA INTERNET: Pogledajte šta je poručila Ratku Mladiću…

Ratko Mladić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Prvostepana presuda na koju se čekalo više od dvadeset godina izrečena je danas u Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

Šta je Hana Hadžiavdagić poručila Ratku Mladiću? GALERIJA

Tužilaštvo tribunala mu je na teret stavljalo 11 tačaka optužnice.

Presudu je izreklo sudsko vijeće Haškog tribunala, kojeg čine Alphons Orie (predsjedavajući) te Christoph Flügge i Bakone Justice Moloto (članovi).

Na samu presudu se osvrnula voditeljica Hana Hadžiavdagić, i to uz slike nastalu tokom ratnog stanja.

– “Hvala ti generale na mom ratnom djetinjstvu… Baš imam divna sjećanja zahvaljujući vama :(“, napisala je voditeljica, uz fotografiju na kojoj je tada bila desetogodišnjakinja.

Hana Hadžiavdagić-Tabaković je bosanskohercegovačka novinarka, voditeljka, preduzetnica i jedna od najpopularnijih ličnosti na društvenim mrežama. Rođena je 01. novembra 1984. godine u Sarajevu. Od 2011. godine je u braku s Tarikom Tabakovićem. Živi u Zagrebu.

Hana je široj javnosti postala poznata kada je Nova TV objavila prilog o njoj predstavljajući je kao „bosansku Paris Hilton“, razuzdanu partijanerku i ćerku bogatih roditelja. U međuvremenu se uveliko pisalo i izveštavalo o njenoj vezi s pevačem Fuadom Backovićem Deenom, te aferama sa poznatim devojkama, poput Marije Šerifović. Danas je Hana Hadžiavdagić – Tabaković poznato TV lice, uspešna preduzetnica i osoba koju na društvenoj mreži Instagram prati oko 250 000 ljudi.

Karijera

Televizijska karijera Hane Hadžiavdagić, kako sama kaže, nije započela slanjem biografije medijima u Sarajevu, nego pojavljivanjem u emisiji „Red Carpet“ na Novoj TV. Naime, urednik ove emisije odlučio je da napravi prilog o „bosanskoj Paris Hilton“, razuzdanoj devojci koja pleni pažnju u kom god se klubu pojavi. Hana je ekipu „Red Carpeta“ dočekala u svom domu, a kako bi se predstavila na što zabavniji način odlučila je da angažuje „batlera“. Međutim, taj balter je bio samo deo predstave s kojom je želela da se zabavi i predstavi u javnosti. 2008. godine učestvovala je u rijaliti emisiji „Farma“ koja je emitovana na Novoj TV. Na taj potez ju je nagovorila majka kako bi pokazala javnosti da nije ono za šta je mediji i drugi ljudi predstavljaju. Hana je na Farmi izdržala 11 sedmica i kako sama kaže, izašla je bogatija za jedno novo iskustvo.

Nakon pojavljivanja na Sarajevo Film Festivalu, pozvao ju je Dušan Svilar, direktor programa Nove TV da snima zabavnu emisiju u kojoj će davati savete sponzorušama. Hana je pristala, pa se preselila u Zagreb. Projekat je trajao tri meseca, a nakon toga joj je Danijel Delale, urednik „Red Carpeta“ ponudio dalju saradnju. Na Novoj TV je bila četiri i po godine radeći priloge i intervjue sa poznatim ličnostima iz Hrvatske i regiona. Nakon toga prešla je na Hayat TV gde trenutno vodi emisiju „Hayat Production Show“. Uspešna saradnja između Hane i Hayata traje više od četiri godine.