HAOS NA ZAPADU BOSNE: Potukle se svekrva (54) i snaha (30), ali mnogo `deblji kraj` izvukla je…

Kako je navelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) u BiH, u protekla 24 sata na području USK evidentirana su dva krivična djela, od čega jedno u Bosanskoj Krupi.

Kada je riječ o jednom od tih djela u pitanju je, očito, sukob unutar familije.

Naime, kako preciziraju iz MUP-a USK, dana 22.11.2017. godine, PS se obratila M.H. rođena 1963. godine koja je prijavila da je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između nje i njene snahe M.A., rođena 1997. godine, koja je zadobila lake tjelesne povrede.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela “Laka tjelesna povreda” nastavljaju istražitelji OKP PS Bosanska Krupa, zaključuju iz policije.

Općina Bosanska Krupa je prije rata 1992. godine zauzimala prostor od 778 km2. U toku proteklog rata došlo je do otcjepljenja općina Bužim i Krupa na Uni, kojima granicu čini rijeka Una, tako da općina Bosanska Krupa danas zauzima prostor od 556 km2. Prema popisu stanovnika iz 1991. općina Bosanska Krupa imala je 58.212 stanovnika, a danas je taj broj smanjen i iznosi 32.465 stanovnika. Sâm grad Bosanska Krupa danas ima oko 15.400 stanovnika.

Općina Bosanska Krupa se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine. Graniči sa općinama: Bihać, Cazin, Bužim, Bosanski Petrovac, Sanski Most, Bosanski Novi i Dvor u Republici Hrvatskoj. Međunarodna, a ujedno i najveća rijeka kantona, Una, prolazi kroz centar Bosanske Krupe. Također, putnim komunikacijama općina je povezana sa Zapadnom i Južnom Evropom. Bosanska Krupa se teritorijalno smjestila u dolinama rijeka Une i Krušnice. Najveći dio grada razvio se na niskom prevoju između Huma i Starog grada na nadmorskoj visini od 176 metara u proširenom dijelu rijeke Une.

doznajemo.com